Az ősz királya, az erdei gomba
Megérkezett az ősz, ezzel együtt pedig elkezdődött a gomba szezon! Az időjárásnak köszönhetően jól indul a szeptemberi szezon, ezért rögtön be is mutatjuk nagy kedvencünket.
Zsabojedov Pjotr Petrovicstól, azaz Zsabi gombától ajánljuk most a fagyasztott erdei válogatást, akinek évek óta szenvedélye a gombagyűjtés. Fantasztikus ízek, kulináris finomságok készíthetőek belőlük. A gombákat gyorsfagyasztás előtt ecsettel tisztítják, vízhez egyetlen darab sem ér, ennek köszönhetően kiolvasztás után nem lesz belőlük vizes massza, így az élvezeti értéke is a frisshez hasonló marad.
Az erdei gomba válogatásból fantáziadús őszi menüsor állítható össze. Így készíthető isteni gomba fasírt, selymes krémleves, pirított gomba sültek mellé vagy rizottó, de akár tészták és pizzák feltéte is lehet. Egyedi ízharmóniájának köszönhetően elkészítési módja tényleg nem ismer határokat.
Ez a gombaválogatás számos szezonális erdei gombából tevődik össze, így mutatva meg hogy kis hazánkban milyen csodálatos gombafajok találhatóak.
A fagyasztott gombák és fagyasztott erdei gombák iránti érdeklődés az utóbbi években jelentősen nőtt, ez pedig annak köszönhető, hogy a gyorsfagyasztással történő gombatartósítás technológiai lehetőségei is jelentősen gyarapodtak. Fontos tudni, hogy a fagyasztott gombák sütési, főzési ideje jóval kevesebb a friss gombákhoz képest, így időt és energiát takaríthat meg!
A Zsabi gombánál különös figyelmet fordítanak a minőségre, gondosan válogatják, majd fagyasztják a gombákat. Számos Michelin csillagos étteremmel dolgoznak együtt Budapesten és vidéken egyaránt.
A panda merchant éttermi ellátói platformon már elérhetőek ezek a kiváló minőségű termékek a Supp.li beszállítónk jóvoltából. A beszerzés egyszerű, már csak a séf fantáziájára van bízva hogyan kerül az őszi étlapra.
A cikk szerzője - Supp.li: Molnár Szilvia